Vi hadde lenge leita etter et hus på ett plan – med høyde under taket og store vinduer som kunne ta oss ut
i naturen.

Familien Eidesen / Frantzen

Fra drøm til virkelighet

Helt fra første husbyggespire og fram til huset nesten var ferdig, ble vi advart mot alt som hadde med husbygging å gjøre – «prisen blir mye høyere», «ferdig i oktober, sier du? Vær glad om dere kommer dere inn til jul», «og vær meget nøye hva som er i kontrakten før dere signerer», dette med fortsettelse. Vårt møte med Straxbo har ikke «innfridd» en eneste advarsel, og vi føler oss meget heldige.

Vi hadde lenge leita etter et hus på ett plan, med høyde under taket og store vinduer som kunne ta oss ut i naturen. I tillegg ville vi ikke ha et hus som var altfor stort, men vi ønska allikevel en grei størrelse på badet. Først fant vi ett alternativ, men prisen viste seg å overskride budsjettet vårt. Før jul var vi på tur å gi opp, da Linda tilfeldigvis ramla innom nettsida til Straxbo. «Lisa, se her – her e’ huset vi vil ha!». Allerede i mars hadde vi skrevet kontrakten.

Planen var å starte bygginga 1.august – Straxbo sto klar en uke før. Planen var at huset skulle være ferdig 09.10. Straxbo var ferdig to uker før.

Hele veien har vi blitt ivaretatt av byggherre. Alt har vært strukturert og godt planlagt. Alle planer har vært sendt på e-post, nummerert i rekkefølge, og alle e-poster har blitt umiddelbart besvart.

Selv om vi har vært velsigna med vidunderlige og kjekke trøndersnekkere som har stått på fra morgen til kveld, har vår byggherre ringt oss fra Steinkjer med jevne mellomrom bare for å høre om «alt står bra til». Og selvsagt har det gjort det. Vi har fått hjelp til alt og kunne spurt om alt. Da vi irriterende nok plutselig ville ha et ekstra vindu på slutten av byggeprosessen, ble også dette møtt med samarbeidsvilje.

Summa summarum; advarslene står som slukte lys på vår hus-vei: Prisen ble som avtalt – huset var ferdig før avtalt. Vi trengte ikke advokat for å signere kontrakten, nettopp fordi vi ble møtt med noe så heldig som pålitelighet og tillit. Det finnes ikke en mer heldig måte å bli møtt på når man skal bli voksne og lykkelige gjeldsslaver.

Resultatet er til å bli rørt av, og fremmede stopper opp og spør hvem arkitekten er. Dette høres kanskje ut som en solskinnshistorie – og ja, det er det.

Familien Eidesen/Frantzen

Familien Eidesen/Franzen
"Straxbo leverte så det holder; byggestart en uke før tiden og ferdig hus to uker før avtale. "

Familien Eidesen/Franzen

Personvernerklæring

Personvernerklæringen handler om hvordan denne nettsiden samler inn og bruker informasjon om besøkende. Erklæringen inneholder informasjon du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19), og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18, 1.ledd). Juridisk eier av nettsiden er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester som å motta nyhetsbrev og benytte del- og tipstjenesten. Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert.

1. Webanalyse og informasjonskapsler (cookies)

Som en viktig del av arbeidet med å lage et brukervennlig nettsted, ser vi på brukermønsteret til de som besøker nettstedet. For å analysere informasjonen, bruker vi analyseverktøyet Google Analytics. Google Analytics bruker informasjonskapsler/cookies (små tekstfiler som nettstedet lagrer på brukerens datamaskin), som registrerer brukernes IP-adresse, og som gir informasjon om den enkelte brukers bevegelser på nett. Eksempler på hva statistikken gir oss svar på er; hvor mange som besøker ulike sider, hvor lenge besøket varer, hvilke nettsteder brukerne kommer fra og hvilke nettlesere som benyttes. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Informasjonen som samles inn av Google Analytics, lagres på Googles servere i USA. Mottatte opplysninger er underlagt Googles retningslinjer for personvern. En IP-adresse er definert som en personopplysning fordi den kan spores tilbake til en bestemt maskinvare og dermed til en enkeltperson. Vi bruker Google Analytics sin sporingskode som anonymiserer IP-adressen før informasjonen lagres og bearbeides av Google. Dermed kan ikke den lagrede IP-adressen brukes til å identifisere den enkelte brukeren.

2. Søk

Hvis nettsiden har søkefunksjon så lagrer informasjon om hvilke søkeord brukerne benytter i Google Analytics. Formålet med lagringen er å gjøre informasjonstilbudet vårt bedre. Bruksmønsteret for søk lagres i aggregert form. Det er bare søkeordet som lagres, og de kan ikke kobles til andre opplysninger om brukerne, slik som til IP-adressene.

3. Del/tips-tjenesten

Funksjonen "Del med andre" kan brukes til å videresende lenker til nettstedet på e-post, eller til å dele innholdet på sosiale nettsamfunn. Opplysninger om tips logges ikke hos oss, men brukes kun der og da til å legge inn tipset hos nettsamfunnet. Vi kan imidlertid ikke garantere at nettsamfunnet ikke logger disse opplysningene. Alle slike tjenester bør derfor brukes med vett. Dersom du benytter e-postfunksjonen, bruker vi bare de oppgitte e-postadressene til å sende meldingen videre uten noen form for lagring.

4. Nyhetsbrev

Nettsiden kan sende ut nyhetsbrev via epost hvis du har registrert deg for å motta dette. For at vi skal kunne sende e-post må du registrere en e-postadresse. Mailchimp er databehandler for nyhetsbrevet. E-postadressen lagres i en egen database, deles ikke med andre og slettes når du sier opp abonnementet. E-postadressen slettes også om vi får tilbakemelding om at den ikke er aktiv.

5. Påmelding, skjema

Nettsiden kan ha skjema for påmelding, kontaktskjema eller andre skjema. Disse skjemaene er tilgjengeliggjort for publikum for å utføre de oppgaver de er ment å gjøre. Påmeldingsskjema er for at besøkende kan melde seg på eller registrere seg. Kontaktskjema er for at besøkende enkelt kan sende en melding til nettsidens kontaktperson. Vi ber da om navnet på innsender og kontaktinformasjon til denne. Personopplysninger vi mottar blir ikke benyttet til andre formål enn å svare på henvendelsen. Skjema sendes som epost via Mailgun som tredjepartsløsning. Hele innsendelen blir lagret hos Mailgun i 24 timer. Mellom 24 timer og 30 dager er det kun mailheader som blir oppbevart før innsendelsen blir slettet etter 30 dager. Årsaken til denne lagringen er for å bekrefte om eposter blir sendt fra nettsiden og videresendt til riktig mottaker. Når eposten er mottatt av mottaker så er det opp til mottaker å avgjøre Databehandlingsbehovet av eposten.

6. Side- og tjenestefunksjonalitet

Det blir brukt informasjonskapsler i drift og presentasjon av data fra nettsteder. Slike informasjonskapsler kan inneholde informasjon om språkkode for språk valgt av brukeren. Det kan være informasjonskapsler med informasjon som støtter om lastbalanseringen av systemet slik at alle brukere blir sikret en best mulig opplevelse. Ved tjenester som krever innlogging eller søk kan det bli brukt informasjonskapsler som sikrer at tjenesten presenterer data til rett mottaker.

7. Hvordan håndtere informasjonskapsler i din nettleser

www.nettvett.no kan du lese om hvordan du stiller inn nettleseren for å godta/avvise informasjonskapsler, og få tips til sikrere bruk av internett.